matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wyznacz a i b
Rero:
(5a+b)x
5
−2a−b=−1
16 lut 18:21
pomoc:
5ax
5
+ bx
5
−2a−b=−1 a(5x
5
−2) + b(x
5
−1)=−1
16 lut 18:31
Hurwitz:
Jeżeli to równość wielomianów, to 5a+b=0 i −2a−b=−1. I masz prosty układ...
17 lut 22:14