matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcje
ziemek0000:
Pomocy
Funkcja f(x)= −1/2(x+4)(x−2) osiąga największą wartość dla a) x=−1/2 b) x=−1 c) x=1 d) x=4 Proszę napiszcie jak to się rozwiązuje Z góry dzięki
16 lut 18:11
Danieloo:
x1+x2
−4+2
Np. x1=−4 x2=2 xw=
=
=−1
2
2
16 lut 18:27