matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomoze ktos ?
magda :
mozne ktoc wytlumaczyc ? magda : pierwszy wyraz ciagu artm. jest rozny 7 roznica 4 ktory wyraz tego ciagu rowny jest 35? an= 7+(n−1) *4 =7−4n ...... i co dalej
16 lut 17:37
ejendi:
a1=7 r=4 35=7+(n−1)*4=7+4n−4
35−7+4
n=
4
16 lut 18:01