matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
log
m:
Może mi ktoś pomóc
Wiedząc, że log2 3=a, przedstaw za pomocą a wartość liczby
1
log2 1/27
16 lut 17:33
m:
tam u góry jest 1
16 lut 17:53
Hurwitz:
log
2
1/27=log
2
3
−3
=−3a zatem liczba Twa to 1/(−3a)
17 lut 22:17