matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Prosze o pomoc układ równan
Ewel:
Część
Czy mógłby mi ktoś wytłumaczyć co się robi gdy w układzie równań mamy x
2
lub nawet y
2
. np y−2=x
2
−4x+12 y−x=2 Proszę o pomoc
16 lut 17:25
Mila:
y=x
2
− 4x+14 y=x+2 x
2
− 4x+14=x+2 i rozwiązujesz
16 lut 20:45