matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trygonometria
kasia:
3
tg=−
, ćwiartka druga, oblicz sin, cos, ctg
4
16 lut 16:50
Aga1:
W drugiej ćwiartce tylko sin jest dodatni.
−4
ctgα=
3
Rozwiąż układ sin
2
α+cos
2
α=1
sinα
−3
=
cosα
4
16 lut 16:55
kasia:
dziękii
16 lut 16:57