ciag
kam: Dany jest ciag określony wzorem: an=−2n2 +8n +10. Które wyrazy tego ciągu są nieujemne?
16 lut 16:43
Święty: an≥0
16 lut 16:45
kam: tylko odp mam a1, a2, a3, a4, a5. i nie wiem jak do tego dojsc
16 lut 16:46
Aga1: Rozwiąż nierówność
−2n2+8n+10≥0
Ze zbioru rozwiązań wybierz liczby naturalne 1, 2, 3, 4, 5.
Jeśli n=1, tzn ,że a1≥0 i tak dalej.
16 lut 16:50
kam: n wyszlo 10
nie rozumiem nic z tego
16 lut 16:55
Aga1: oblicz Δ, n1, n2 , narysuj parabolę ramionami do dołu.
16 lut 16:57
kam: n1= −2 a n2 = 10 narysowałam i co taraz?
16 lut 17:04
kam: aha −1 i 5, dziekuje pieknie
16 lut 17:13