awdawdawd
karolajn: 12log2x − log2y − 2
w mianowniku wychodzi mi 2y zamiast 4y, moze ktos to rozpisac ?
16 lut 16:35
karolajn: ponadto
13log58x3 = log52x, dlaczego 2x, a nie log5 8x
16 lut 16:38
karolajn:
16 lut 16:45
Aga1: | | 1 | |
Podnosisz do potęgi |
| (8x3) |
| | 3 | |
| | 1 | | 1 | |
a 8 |
| =2 (8 do potęgi |
| ) |
| | 3 | | 3 | |
16 lut 16:46
karolajn: a przyklad wyzej ?
16 lut 16:56
Aga1: log2√x−log2y−log24=
16 lut 16:59
karolajn: 27log3 2−1/3 = mam to obliczyc
moze mi ktos to dokladnie rozpisac wraz z tlumaczeniem bo kompletnie tego nie rozumiem
16 lut 17:16
karolajn:
16 lut 17:29
karolajn:
16 lut 18:00