błagam bo nie wiem jak sie do tego zabrać..'/
lol: układ równań zamienić na układ macierzy schodkowej.
{−3x−2y=z+2t=−2
6x+5y−z+t=0
−3x−2y +z+2t=−2
i przedstaw przy użyciu rozwiązania bazowego.
16 lut 15:50
16 lut 15:51
lol: hmm prosze pomoc w rozwiązaniu konkretnego przykładu bo nie moge go rozwikłac a nie o link.
16 lut 15:54
Krzysiek: Jaki masz problem przeanalizować przykład sprowadzenia do postaci schodkowej z wikipedii?
16 lut 15:57
lol: przeglądałem to i jakoś nic mi to nie pomaga jak nie masz ochoty mi pomóc to nie pisz.
16 lut 16:01
Krzysiek: Tylko Ty nie chcesz pomocy, Ty chcesz rozwiązanie.
16 lut 16:04
lol: nie ja poprostu potrzebuje prostego wyjaśnienia a nie wikipedii?
16 lut 16:05