Potrzebuje pomocy!
Ilonka:

Help! Potrzebuje Waszej pomocy w następujących zadaniach:
Zad. 1
Liczba punktów okręgu o równaniu (x−1)
2+y
4=4 z prostą o równaniu y=−1 jest równa? Oblicz.
Zad. 2
Punkty A=(−2,−1) i B=(2,2) są wierzchołkami trójkąta równobocznego ABC. Ile wynosi wysokość?
Zad. 3
Trapez jest prostokątny. Trójkąty podobne ABD i CBD są równoramienne. Ile wynosi obwód trapeza?
Gzie jest ta kreska przecinająca=
√2
Zad. 4
Graniastosłup ma 2n+6 wierzchołków. Liczba wszystkich krawędzi tego graniastosłupa jest równa?
Byłam bym wdzięczna za jakieś wskazów jak można zadania rozwiązać..
16 lut 15:09
konrad: 1. podstaw do równania okręgu pod niewiadomą y −1 i oblicz x
16 lut 15:11
konrad: 4.
k=3w/2
k=3(2n+6)/2
k=3(n+3)
16 lut 15:14
Ilonka: mi nic to nie mówi
16 lut 17:04