matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz pochodną funcji
Ol:
jak obliczyć tą pochodną? f(x)= sin(x
8
+6)
16 lut 14:35
Vizer:
f'(x)=cos(x
8
+6)*8x
7
16 lut 14:36
Tragos:
f'(x) = cos(x
8
+ 6) * (x
8
+ 6)' = 8x
7
cos(x
8
+ 6)
16 lut 14:37