log
m: Prosze o rozwiązanie

juz sie pogubiłam
log20 * log5=

czy winikiem jest liczba całkowita ?
16 lut 14:32
Aga1: A może jest tak?
log20+log5=log(20*5)=log100=2
16 lut 14:36
m: nie nie
16 lut 14:37
m: wlasnie jest podane od razu log20 * log5
16 lut 14:37
m: i polecenie OBLICZ
16 lut 14:38
Aga1: log20*log5=log(2*10)*log5=(log2+log10)log5=(log2+1)log5.
16 lut 14:49
AS: dokończenie Agi1 (chyba się nie pogniewa)
(log2 + 1)log5 = (log2 + 1)log(10/2) = (log2 + 1)*(log 10 − log2) =
(log2 + 1)*(1 − log2) = 1 − (log2)2
16 lut 15:10
Aga1: Witam, nie gniewam się, ale pytanie było, czy wynikiem jest liczba całkowita, więc już z tego
wynika, że nie.
16 lut 15:12