funkcja wykładnicza, równanie
tomq: f(x)=52x+22x i g(x)=5x−4+2x+2. Rozwiąż nierówność g(x+2)≥f(0,5)x
g(x+2)=5(x−2}+2x+4
f(0,5x)=5x+2x
5x−2+2x+4≥5x+2x.
i teraz nie wiem co dalej..
16 lut 13:57
tomq: ?..
16 lut 14:20
tomq: już mam
16 lut 14:23
Żuber: (
?)
16 lut 14:24
żuber: ssijcie palke dawida
16 lut 14:25
tomq: nie prawda.. nie jest zrobione. ktoś się podszywa

proszę dalej o rozwiązanie.
16 lut 14:27
tomq: nie prawda.. nie jest zrobione. ktoś się podszywa

proszę dalej o rozwiązanie.
16 lut 14:27
tomq: nie prawda.. nie jest zrobione. ktoś się podszywa

proszę dalej o rozwiązanie.
16 lut 14:29