logarytmy
Ada: logarytmy
oblicz
log √5 √5 = pierwszy pierwiastek ma być na dole
log 100−log1/416 =
log7 p3{7}=
przedstaw wyrazenie w postaci logarytmu :
log5x3 +2 logx=
rozwiaz rownanie:
8x=3x+2
25x+5x+1−6=0
2x+4−2x=45
16 lut 13:52
Patronus: log
√5√5 = 1 − bo to jest pytanie do której potęgi podnieść
√5 żeby dostać
√5
| | 1 | |
log10100 − log1/416 = log10102 − log1/4( |
| )−2 = 2log1010 − |
| | 4 | |
| | 1 | |
2*log1/4( |
| )= 2*1−2*1 = 0 |
| | 4 | |
| | 1 | | 1 | |
log73√7 = log7 71/3 = |
| *log7 7 = |
| |
| | 3 | | 3 | |
16 lut 14:15
Ada: aha kurde
16 lut 14:20
Ada: blad zrobilam w drugim przykladzie mial byc log1000 a nie log 100
16 lut 14:21
Patronus: no to zamiast 102 zapisz 103
16 lut 15:35