Witam, jestem Julian i mam problem z matematyką :)
Julian: Proszę o pomoc
0
∫ (9−x
2)
−3
Jest równa: (TAK CZY NIE)
3
−3
Odpowiedz i uzasadnij
16 lut 11:14
Julian: jak to sie liczy?
16 lut 11:50
Julian:
16 lut 12:37
gwiazda: Musisz policzyć całki nieoznaczone i podstawić przedział.
16 lut 12:38
Julian: wiem jak policzyć to:
Ale nie mam pojęcia co dalej.. możesz pomoc?
16 lut 12:42
gwiazda: oki dobrze

Zrobię Ci przykład a i pokaże

0
[9x−
13x
3] = 9*0−
13*(0)
3−9*(−3)−
13(−3)
3=0+27+9=36
−3
rozumiesz?
16 lut 12:47
gwiazda: oki dobrze

Zrobię Ci przykład a i pokaże

0
[9x−
13x
3] = 9*0−
13*(0)
3−(9*(−3)−
13(−3)
3)=0+27−9=18
−3
rozumiesz?
16 lut 12:48
gwiazda: to 2 jest dobre .
16 lut 12:49
16 lut 12:51
Julian: Tak tak, to też mi wyszło 18 jak pisałem niżej, jednak nie wiem jak wykazać czy to drugie równa
się temu pierwszemu czy nie.
16 lut 12:53
Julian: Julian nie podszywaj się ... to nie koniec
16 lut 12:53
Tragos: policz w ten sam sposób drugie:
16 lut 12:54
gwiazda: Policz 2 jak pokazałam i pamiętaj o 12
16 lut 12:55
Julian: i ma wyjść 18 tak?
16 lut 12:56
Julian: tzn.. wtedy będzie się równać temu pierwszemu
16 lut 12:56
Tragos: wychodzi 0 ≠ 18 zatem całki nie są równe
16 lut 12:57
16 lut 13:07