;]
buhaj: w trójkacie równoramiennym ABC w ktorym |AC|=|BC| dane sa →|ab| = [12,8] C=(4,6)
→|dc|=[4,−6] gdzie Cd jest wysokoscia tego trojkata wyznacz wspołrzedne wierz. A i B tego
trojakta
15 lut 23:35
buhaj: no jest ktoś chętny?
15 lut 23:51
A ku ku:

→ → →
| | 1 | |
DB = |
| AB= [6,4] DC=[4−xD, 6−yD]= [4, −6] |
| | 2 | |
4−x
D=4 6−y
D= −6
x
D=0 i y
D= 12 D(0, 12)
→
DB=[x
B−0, y
B−12] = [6,4]
x
B= 6 i y
B= 16 B(6,16)
| | xA+xB | | yA+yB | |
xD= |
| i yD= |
| |
| | 2 | | 2 | |
to:
x
A= 2x
D−x
B=.......... i y
A= 2y
D−y
B =............
dokończ
16 lut 00:15
A ku ku:
Tak bardzo szukałeś "chętnych"

i co?
16 lut 00:32
buhaj: A ku ku no tak chciałem i usnąłem

no, ale dziekuje bardzo
16 lut 07:47