matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ciągi
Aga:
Ile jest dodatnich wyrazów ciągu a n=1−1/4n
15 lut 22:51
Mila:
1
1−
n>0
4
po rozwiązaniu a
1
,a
2
,a
3
15 lut 22:59
Aga:
czyli a2=1/2; a3=1/4 tak?
15 lut 23:08
Mila:
Tak!
15 lut 23:11
Aga:
15 lut 23:14