1 kwi 22:15
tim: Ok.
1) x − czas jazdy rowerzysty
2) sr = V * t
sr = 18 * x = 18x
3) ss = V * t
ss = 60 * 1,5 = 90
4) 18x = 90
x = 5
1 kwi 22:17
1 kwi 22:33
tim: Które?
1 kwi 22:34
XeloX: "− Oznacz czas jazdy rowerzysty przez x. .
−Zapisz drogę rowerzysty jako iloczyn prędkości rowerzysty przez czas jazdy.
− Zapisz drogę samochodu jako iloczyn prędkości samochodu przez czas jazdy.
− Porównaj obie drogi i zapisz odpowiednie równanie.
− Oblicz niewiadomą x.
−Sprawdź otrzymany wynik z warunkami zadania. A może potrafisz rozwiązać zadanie w inny
sposób?"
tu są zdanbia które trzeba rozwiązać ty chyba tylko zrobiłesz 1,2,3,4 a jeszcze 2 czyli
− Oblicz niewiadomą x.
−Sprawdź otrzymany wynik z warunkami zadania. A może potrafisz rozwiązać zadanie w inny
sposób?
1 kwi 22:37
tim: Oblicz niewiadomą x x = 5 <−− podane
Sprawdź wynik. To już sam.
Jeżeli potrafisz inaczej to już sam. Jeżel nie to nie musisz.
1 kwi 22:39
magda: αβγ
12 mar 17:41