całki i pochodne jest ktos w stanie pomoc chociaz do ktoregos:)pozdrawiam
mario: ∫cos
3xdx=?
f'(x)=(x
4+1/x)e
5x=?
f'(x)=arctg2x/
√x
15 lut 22:20
mario: ok już mam rozwiązanie

dzięki ni musicie juz pisać
15 lut 22:21
mario: nie prawda..nie mam rozwiazania..
ktos sie podszyl bezczelnie pod moje zadanie!
15 lut 22:48
Krzysiek: cos3 x =cosx (1−sin2 x)
podstawienie t=sinx
∫xlnx dx
przez części
u=lnx
v'=x
15 lut 22:50
ZKS:
Podstawienie
sinx = t
cosxdx = dt
∫ (1 − t
2)dt
| | x2 | | x2 | | x | |
∫ ( |
| )'lnxdx = |
| lnx − ∫ |
| dx |
| | 2 | | 2 | | 2 | |
15 lut 22:52
mario: @Krzysiek tylko ze tam mam jeszcze zakres od '1' do 'e' i co z tym zrobic? mam to wstawic
normalnie?bo wtedy bedzie masakrycznie to wygladac troche..
15 lut 22:57