Pochodna
Tarkus: pochodna z :
e
−x2= ?
xe
−x2= ?
prosiłbym o wyjaśnienie jak to rozwiązaliście
15 lut 22:06
15 lut 22:09
asy: e
−x2 = 2xe
x2
xe
−x2 = e
−x2(1−2x
2)
15 lut 22:25
kikki: hej mam pytanie, dlaczego t tym rozwiązaniu całki e
−x2 wyszło Ci = 2xe
x2 
czy potęga przy e dalej nie powinna być −x
2
15 lut 22:32
St.: masz rację kikki powinna być . (ef(x))'=ef(x) * f'(x)
15 lut 22:33
asy: tak tak, pomyłka, poprawny wynik to :
−2xe−x2
15 lut 22:40
Tarkus: możecie mi wytłumaczyć o co chodzi w pochodnej e−x2 bo w tabelce jest ex=ex nie wiem o
co w tym chodzi
16 lut 00:02
Tarkus: ok już czaje
16 lut 00:11