Łatwe ale nie pamiętam dobrze
Steve: Witam ! Opanowałem już wartość bezwzględną , różne funkcje ale nie mogę poradzić sobie z paroma
zadaniami . Oto one ( prosiłbym o wynik i wytłumaczenie )
3 : 910 + 2 − 23
(1+√2)2
15 lut 21:40
krystek: Pierwsze − wróć do szkoły podstawowej
Drugie (a+b)2=...
15 lut 21:45
Aga1: (1+√2)2=12+2*1*√2+√22=
licz
15 lut 21:45
konrad: 1.
wykorzystaj to, że a : bc = a* cb
2 musisz zamienić na ułamek z mianownikiem 3
2.
ze wzoru skróconego mnożenia
(a+b)2=a2+2ab+b2
15 lut 21:46
Steve: dzięki wielkie !
15 lut 21:48