matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
dany jest ciąg o wzorze ogólnym
endriu:
5
n
+ 2
n
2
dany jest ciąg o wzorze ogólnym a
n
=
Oblicz:
n
2
a) którym wyrazem ciągu jest liczba 3 b) lim a
n
n
→
∞
15 lut 20:22
Mila:
5n
2n
2
5
(
+
)=(
+2)→2
n
2
n
2
n
5
+2=3 rozwiąż
n
16 lut 11:21