oblicz granice funcji
zielony: obliczyc granice: lim x→−2 x3+8/x+2
czy w tym przykladzie granica=4?
15 lut 19:38
A ku ku:
a3+b3=(a+b)(a2−ab+b2)
x3+23= (x+2)(x2−2x+4)
15 lut 19:39
A ku ku:
g= 12
15 lut 19:40
zielony: no tak, z tego wzoru liczylem tylko ze ten wzor to chyba (a+b)(a2+ab+b2)
15 lut 19:43
A ku ku:
"chyba" robi różnicę

Na bank jest tak jak podaję
15 lut 19:44
15 lut 19:44
zielony: faktycznie, sorry, zle w zeszycie zapisalem, wlasnie sprawdzilem w podreczniku
15 lut 19:48
A ku ku:
A ja to pamiętam od pół wieku
15 lut 19:57