matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz granicę ciągu
artek:
proszę o sprawdzenie
n−
√
n
2
−1
=
2n−
√
4n
2
+n
n
2
1
n−
√
n
2
(
−
)
n
2
n
2
=
4n
2
n
2n−
√
n
2
(
+
)
n
2
n
2
1
n
1−0
−
*
=
n
n
4+0
1
3
0−1*
=−
4
4
15 lut 19:37
artek:
podbijam
15 lut 20:09
piotr:
pomóżcie...
15 lut 20:27
artek:
he, ja tyko proszę o sprawdzenie
15 lut 20:56
Trivial:
http://www.wolframalpha.com/input/?i=lim+%28n-sqrt%28n^2-1%29%29%2F%282n-sqrt%284n^2%2Bn%29%29
15 lut 20:57
artek:
ciekawe
15 lut 21:00
artek:
mógłby ktoś rozwiązać to zadanko
16 lut 12:05
artek:
ponawiam prośbe
16 lut 19:22