Pomocy !
Sylllll: wykaż ,ZE SUMA DWÓCH POCZĄTKOWYCH WYRAZÓW CIĄGU (AN) ,który określony jest wzorem
an+log2(18n−12)
15 lut 19:03
Aga1: Zapisz całe zadanie
15 lut 19:04
Sylllll: wykaż ,ZE SUMA DWÓCH POCZĄTKOWYCH WYRAZÓW CIĄGU (AN) ,który określony jest wzorem
an+log2(18n−12) , jest liczbą całkowitą.
15 lut 19:07
Aga1: Czy to ma być an=log2(18n−12)?
15 lut 19:12
Sylllll: tak
15 lut 19:12
Aga1: a1=log2(18*1−12)=
a2=log2(18*2−12)=
a1+a2=
licz
15 lut 19:15
Sylllll: a1+a2 = 2? TAK ,dobrze mi wyszło ?
15 lut 19:22