matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
obliczyć granicę ciągu
artek:
n
2
+3
(
)
2n
2
n
2
mógłby ktoś to rozpisać
15 lut 17:34
Krzysiek:
skorzystaj z liczby e,
n
2
+3
3
=1+
n
2
n
2
15 lut 17:54
artek:
3
3
1
(1+
)
2n
(1+
)
n
=e
3*2
*e
3
=e
18
=
n
2
n
2
e
18
15 lut 18:06
Krzysiek:
3
3
(1+
)
2n
2
=[(1+
)
n
2
/3
]
3/n
2
*2n
2
n
2
n
2
nawias kwadratowy zmierza do e, a potęga wynosi 6 czyli całość zmierza do e
6
15 lut 18:10
artek:
czaje, dzieki
15 lut 18:13