matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Czy dobrze rozwiązuję?
Julian:
Czy dobrze rozwiązuję? 2 2
1
8
1
∫ (4−x
2
) d= 4x−
x
3
|= 8 −
= 6
Troche dziwny wynik, więc sądze, że coś
3
3
3
źle robię. 0 0
15 lut 17:20
Julian:
2 ∫ (4−x
2
)dx 0
15 lut 17:21
Julian:
2 ∫ (4−x
2
)dx 0
15 lut 17:22
Aga1:
2
1
8−2
=5
3
3
15 lut 17:23
Julian:
1
ano sory, oczywiście 5
.. i to dobrze jest rozwiązane?
3
15 lut 17:25
Krzysiek:
możesz sobie Sam sprawdzać, np. tu:
http://www.wolframalpha.com/input/?i=integral_%280%29%5E%282%29+%284-x%5E2+%29dx
15 lut 17:59
Julian:
dzięki wielkie!
15 lut 19:19