matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
może ktoś umie z tym poradzić
agnieaszka0762:
dany jest trapez równoramienny o kącie ostrym 30* i podstawach 16 i 12 obliczpole trapezu
15 lut 17:12
M:
13 lut 06:00
Mariusz:
(16−12)
= 2
2
h
tg(30) =
2
√
3
h
=
3
2
2
√
3
h =
3
1
P =
(a+b)h
2
1
2
√
3
P =
(16+12)*
2
3
28
√
3
P =
3
13 lut 09:47