matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ciągi
maciek9:
Trzeci wyraz ciągu arytmetycznego jest równy 4, a czwarty wyraz tego ciągu jest równy −2. oblicz pierwszy wyraz tego ciągu arytmetycznego
15 lut 16:43
Aga1:
a
3
+r=a
4
oblicz r 4+r=−2 r= a
1
+2r=a
3
oblicz a
1
.
15 lut 16:46