wyrażenia wymierne
Paula: określ dziedzinę.
15 lut 16:39
aga: a) x=2 lub x=−2
b)x=3 lub x=−3
15 lut 16:40
Aga1: A) x≠√2i x≠−√2
b) D=R
15 lut 16:41
Paula: Aga1 w b D=R ponieważ delta jest minusowa tak?
15 lut 16:49
Aga1: Tak.
15 lut 16:50
Paula: to co zawsze mam sprawdzac delte bo jak bym rozpisała ze wzoru skróconego mnozenia to by mi
wyszlo x=3 lub x = −3
15 lut 16:53
Paula: | | 3x+4 | |
a w tym jak będzie |
| |
| | (x2−1)(x+2) | |
15 lut 16:55
NIE UMIE MATEMATYKI: d R\ 1 −1 2
15 lut 22:10
krystek: (x+1)(x−1)(x+2)≠0
15 lut 22:27