Zmienność funkcji
Piotrek: Witam prosze o pomoc
Zbadaj zmienność funkcji (x+3+2) / x
Dziedzina
granice
asymptoty
pochodna
i do czego wykresy
15 lut 16:27
Krzysiek: spróbowałeś coś sam policzyć? Zapewne miałeś jakiś przykład na lekcji podany..
15 lut 16:28
Piotrek: policzyłem wszystko tylko chce sprawdzic
15 lut 16:29
Krzysiek: To podaj wyniki,to ktoś Tobie sprawdzi
15 lut 16:31
Piotrek: dziedzina x ε R \ {0}
asymptoty pozioma x = 1
pionowa x = 0
ukośna nie wychodzi mi
pochodna f'= −5 / x2
15 lut 16:36
Krzysiek: jeżeli tak to dobrze
15 lut 16:48