matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
stożek
Antonowa:
stosunek pola powierzchni bocznej stożka do jego podstawy jest równy
√
2
:1 . objętość stożka jest równa objętości kuli ośrednicy 6. oblicz wysokość stożka.
15 lut 15:30
ejendi:
Pb/Pp=
√
2
πrl
=
√
2
πr
2
I
=
√
2
r
r
1
=
=sin45
l
√
2
h
=tg45=1
r
r=h
1
4
πr
2
*h=
π*3
3
3
3
r
2
*h=108 h=
3
√
108
16 lut 23:15