Funkcja Kwadratowa, POMOC
Miroslaw: Siemka
Czy wie ktos jak policzyc to zadanko (dodam ze ma wygladac to w ten sposob: ax
2+bx+c
Na rysunku przedstawiono fragment wykresu funkcji kwadratowej f. Odczytaj z wykresu odpowiednie
dane i podaj:
A)NIE TRZEBA
B)NIE TRZEBA
C)NIE TRZEBA
D) Wzór Funkcji
A tak to wyglada:
http://img17.imageshack.us/img17/4379/dsc00652lq.jpg
15 lut 15:07
Mila: f(x) =a(x−1) *(x−7) postać iloczynowa
f(2) =−5 rozwiąż układ warunków i wyznacz a
15 lut 15:12
Mila: f(2) =−5 odczytałam z rysunku
15 lut 15:25