Matma
dfsaf: Znajdz te wartości parametru m, dla których równanie (1−sinx)m2+2m+4sinx−8=0
15 lut 12:58
Aga1: Jakie jest pytanie?
15 lut 13:03
dfsaf: Znajdz te wartości parametru m, dla których równanie (1−sinx)m2+2m+4sinx−8=0 ma rozwiązania?
15 lut 13:12
Aga1: Dla 1−sinx≠0
Równanie ma rozwiązania gdy Δ≥0
Oddzielnie trzeba sprawdzić, czy równanie liniowe ma rozwiązanie
15 lut 13:19
dfsaf: ok dzx mam tu jeszcze 2 zadanka nad którym mam problem
1)Znajdz wszystkie wrtyosci parametru αE(0;2π), dla ktorych funkcja f(x)=(x+2sin2α)(x+3cosα+3)
ma 1 miejsce zerowe.
2)Rozwiaz rownanie sin25x=k,gdzie k jest rozwiązaniem równania 4x3−5x2−7x+2=0.
15 lut 13:28