wykres
koleś: Narysuj wykres funkcji f(x)=|x2 − |x| − 2|. Jak to rozpisać?
15 lut 12:37
ZKS:
Narysuj wykres:
x2 − x − 2 następnie →
|x|2 − |x| − 2 (odbijasz prawą stronę osi OY na lewą stronę) →
|x2 − |x| − 2| (obijasz to co jest pod osią OX nad oś OX)
15 lut 13:15
Aga1: Najpierw narysować wykres funkcji
1)g(x)=x2−x−2
2) g(IxI)=x2−IxI−2, bo IxI2=x2 (funkcja jest parzysta)
3) ostatni
15 lut 13:16
A ku ku:
| | 1 | | 1 | |
dla x≥0 f(x)= |x2−x−1| W1( |
| , −2 |
| ) , x1= 2 x2= −1 |
| | 2 | | 4 | |
| | 1 | | 1 | |
dla x <0 f(x)= | x2+x−2| W2(− |
| , −2 |
| ) , x1= −2 x2=1 |
| | 2 | | 4 | |
15 lut 13:22
koleś: Dzięki wszystkim
15 lut 13:27