matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz drugą pochodną funkcji. Potrzebuję do policzenia punktów przegięcia funkc
Ąrzej:
f(x)= | tanx − (tanx + 1)|
15 lut 10:42
Artur z miasta Neptuna:
f(x) = |tan x − (tan x +1)| = |−1| = 1 f' = 0 chyba coś źle przepisałeś zadanie.
15 lut 12:05