matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trygonometria
ola:
rozwiąż równanie tgx+ctgx=4/sqrt 3
15 lut 10:14
ola:
4
ola: rozwiąż równanie tgx+ctgx=
√
3
15 lut 10:29
Aga1:
1
4
tgx+
=
, sinx≠0 i cos x≠0
tgx
√
3
π
x≠kπ i x≠
+kπ, k∊C
2
podstaw tgx=t
1
4
t+
=
t
√
3
15 lut 10:53