Całka oznaczona
Kati ;):
14 lut 23:49
Kati ;): sry miało być 1+e
−2x. a wyszlo t
14 lut 23:51
Artur z miasta Neptuna:
przez podstawienie −−−− s = e
x ... ds = e
x ds
i masz
| | ds | | ds | |
... = ∫ |
| = ∫ds − ∫ |
| = [s − arctg s]1e1 = |
| | 1+(1/s)2 | | 1+s2 | |
= e − arc tg e − 1 + arc tg 1
15 lut 00:00
Kati ;): bardzo dziękuje
15 lut 00:04
Artur z miasta Neptuna:
ja tutaj przy podstawieniu zmieniłem granice całkowania −−− nie napisałem tego ... ale trza to
(przy podstawieniu) wyliczyć
15 lut 00:05