obliczyc pochodna pomocyyyy
czarna: ∫ 2sin2 x
−1 −cos x
tam powinna byc kreska ułamkowa ale nie wiem jak zrobić prosze o pomoc w rozw tego przykładu a
i jak sie robi ułamek
14 lut 23:31
St.: | | 2sin2x | | 2*2sinxcosx | |
∫ |
| dx= ∫ |
| dx = cos =t |
| | −1−cosx | | −1−cosx | |
| | tdt | |
−sinxdx= dt = −4∫ |
| dalej |
| | −1−t | |
chyba już potrafisz rozwiązać
sinxdx= −dt
15 lut 04:07
St.: Trochę bałagan wyszedł... podstawiłem za cosx wziąłem t ( cosx=t) pochodna z tego to :
−sinxdx = dt i z tego sinxdx= −dt
15 lut 04:14