logarytmy
Pepsi2092: Uporządkuj rosnąco liczby: log
25, log
316, log
432, zmieniłem podstawę na 4
| | log45 | |
log25= |
| =2log45=log425
|
| | log42 | |
| | 2 | |
z drugiego takie cudo wychodzi |
|
|
| | log43 | |
no a trzeci log
432
i te dwa pierwsze na lajcie się porówna ze sobą a jak z tym trzecim wybrnąć ?

Niech ktoś
podrzuci jakiś sposób bo ja znalazłem takie cos bo ktoś wczesniej dodał
https://matematykaszkolna.pl/forum/79811.html ale nie rozumiem
tego jak ten człowiek to oszacował
14 lut 21:20
Pepsi2092: ?
14 lut 21:32
Pepsi2092: ZKS nie chce byc natrętny, ale zawsze ratujesz mi skóre jak czegoś nie umiem zrobić i
ruszam dalej do przodu dlatego proszę Cię o pomoc Mistrzu
14 lut 21:36
14 lut 21:42
Artur z miasta Neptuna:
log
25 = 2log
45 = log
425 >2
więc pierwsza i trzecia są sobie równe
| | 1 | |
log316 = 2log34 = log√34 = |
| <2 |
| | log4√3 | |
14 lut 21:43
Pepsi2092: ok dziekować
14 lut 21:44
ZKS:
Jak nie będziesz czegoś wiedział pisz to się wyjaśni.
14 lut 21:45
Pepsi2092: Okey

Jeszcze raz wielkie dzieki
14 lut 21:49
ZKS:
Proszę bardzo.
14 lut 21:49