?
Zuziaaaaa: w pierwszym kwartale sklep osiągnął obrót 3 000 000 zł. Planuje się, że w następnym kwartale
obroty wzrosną o 20% a rotacja ulegnie skróceniu z 8 do 6 dni. Planowany zapas przeciętny
wyniesie ?
14 lut 20:23
Artur z miasta Neptuna:
zuziu −−− 3mln *120% = 3.6mln
3.6mln / 3miesiące (zapewne zakładacie 90dni) = 40'000 PLN
czyli dzienny obrót wynosi 40'000
skoro rotacja to 6 dni to masz 40'000*6 = .... PLN
tak przynajmniej na chłopski rozum rozumuje człek, który nie miał mikroekonomii i nie wie o
rotację i zapas czego chodzi (towaru czy pieniędzy).
14 lut 20:33