oblicz granicę ciągu
artek: pomóżcie...
mógłby ktoś to rozpisać
14 lut 19:05
Aga1: 3n+1=3n*3
(n+1)!=n!*(n+1)
14 lut 19:06
14 lut 19:14
Basia:
podstaw to co
Aga1 napisała
poskracaj i koniec
14 lut 19:18
artek: | 3n*3 | | 3n*3 | | 3n | | 3 | |
| = |
| = |
| * |
| =1*0=0 |
| 3n(n+1) | | 3n*n(1+0) | | 3n | | n | |
14 lut 19:25
Basia:
| | 3 | |
= |
| → 0 (dąży a nie =) |
| | n+1 | |
14 lut 19:27
14 lut 19:31
artek: pomóżcie...
14 lut 19:49
Aga1: Jak wpisujesz granicę to zamiast= pisz →
14 lut 19:55
artek: ? nie rozumiem
rozwięzanie które jest dobre
14 lut 19:58
artek: powiedźcie jak ma być
14 lut 20:32
Mila: | 3n*3*n! | | 3 | |
| → |
| →0 |
| n!*(n+1)*3n | | n+1 | |
14 lut 20:54