Rozwiąż równania i nierówności.
kozak: Rozwiąż równania i nierówności: Mógł by mi ktoś sprawdzić czy dobrze zrobiłem?
a) x4+ 7x2=8 tu mi wyszło, że x=1 i x=−1
b) 4x3 + 2x2 +4x− 3 >0 wynik: x= 80j2 i x=0
c) 8x+2≤xx−1 wynik: x1≤−2 x2≤1 x3≤5≤ x4≤1
14 lut 18:22
Zak z rasy joonów : zakładam że rzeczywiste?
14 lut 18:49
Mila: a) dobrze,
14 lut 23:09
zima: c) nie wiem skąd wziąłeś takie wyniki

odp to: x ε (−∞,−2) u (1,2> u <4,+∞)
14 lut 23:16
Mila: | | 1 | |
b) x= |
| tylko jedno miejsce zerowe , po podzieleniu otrzymamy trójmian o delcie ujemnej |
| | 2 | |
14 lut 23:17
Mila: c) wyniki jak u Zima.
14 lut 23:22