matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Proszę o pomoc
julek:
Narysuj wykres. Ustal granicę
(−1)
n
a
n
=4+
n
14 lut 17:51
Aga1:
a
1
=4−1=3 zaznaczasz punkt (1,3)
1
a
2
=4+
=4,5 punkt (2;4,5)
2
1
14
14
a
3
=4−
=
, a punkt (3,
)
3
3
3
i dalej a
4
= a
5
=
14 lut 19:35