matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
jak to zrobić??
kate:
pomóżcie... naprzeciwko boków a , b ,c trójkąta ABC znajdują sie odpowiednio kąty α,β,γ. Wiadomo ,że
1
1
a=5 , b=10
, c=8
wówczas:
2
2
ma wyjśc ( α<γ<β) jak to zrobić
14 lut 17:06
ejendi:
naprzeciw krótkiego leży mały kąt, boki mają małe rozwarcie a<c<b to α<γ<β
14 lut 17:31