awdawdawd
karolajn: logarytmy
log2 8√2
jak to rzowiąząc? Proszę o dokladne rozwiazanie
14 lut 17:02
14 lut 17:03
Tragos: log
28
√2 = x
2
x = 8
√2
2
x = 2
3 * 2
1/2
2
x = 2
7/2
14 lut 17:04
Basiek : wskazówka: 8√2= 23 *21/2= 27/2
14 lut 17:04
Basia:
8√2 = 23*21/2 = 23,5
zatem
log28√2 = log223,5 = ........
14 lut 17:04
krystek: logab=c⇔ac=b
2c=8√2 i licz!
14 lut 17:04
karolajn: logpierwiastekz3 = 3√9 = 3 do 2/3 i dalej mi nie wychodzi
14 lut 17:12
karolajn:
14 lut 17:36
krystek: zapisz poprawnie zad
14 lut 17:40
karolajn: nie umiem inaczej, mozesz sie domyslic..
14 lut 18:05
karolajn:
14 lut 18:14
14 lut 18:15