..
yeti: Dwie kule o masach m oraz M zderzają się centralnie. Wartości prędkości obu kul przed
zderzeniem są znane i wynoszą odpowiednio v1 oraz v2. Wyznaczyć prędkości kul po zderzeniu
dla przypadku: kule są doskonale sprężyste. Co stanie się w przypadku gdy jedna z nich jest
nieruchoma, a co gdy jedna z nich ma dużo większą masę od drugiej?
bardzo proszę o pomoc
14 lut 13:44
Basiek : u− prędkość po zderzeniu
p
1=p
2
v
1m+v
2M=u(m+M)
u=....
Chyba
14 lut 14:02
Basiek : Co do reszty− to jest jeden przypadek? Czy dwa osobne? Jedna d. cięższa i jedna nieruchoma?

W ogóle, tu wystarczy tylko się zastanowić

Żadnych specjalnych wyliczeń, ani nic
14 lut 14:04
yeti: no ale te kule będą miały różne prędkości po zderzeniu
14 lut 14:19
14 lut 14:22
14 lut 14:26
yeti: 
dzięki przydało się
14 lut 14:55
Basiek : Okej, więc zostało wybaczone

Dzięki Ci o wielkie google
14 lut 14:56