14 lut 12:37
Krzysiek: zlogarytmuj obustronnie o podstawie 3,
wtedy otrzymamy:
log32 x =−2 +log3 x
podstawienie: t=log3 x
t2 −t+2 =0
Δ<0 , więc nie ma rozwiązania
14 lut 13:11
blaha: czyli jak..?
rozwiązanie jest na pewno
14 lut 13:23
Basia:
jeżeli dobrze przepisałaś to nie ma; Krzysiek rozwiązał prawidłowo
14 lut 14:07
blaha: sorry, źle napisałem
| | 1 | |
po prawrej stronie miało być |
| x3 |
| | 9 | |
14 lut 15:03
Krzysiek: to postaraj się lekko zmienić moje rozwiązanie
14 lut 15:05
blaha:
a czemu :
log3xlog3x=log32x ?
14 lut 15:13
Krzysiek: z własności logarytmów :
logxa =alogx
14 lut 15:19
blaha: ano rzeczywiście
14 lut 15:20