matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
jak określić przedział jej wklęsłości
joanna:
dana jest funkcja: f(x) = −x
3
+4x
2
−4x−2 f"(x) = −6x+8 miejsce zerowa x=1
1
3
14 lut 12:19
Aga1:
4
f"(x)>0jeśli −6x+8>0 to funkcja jest wypukła dla x∊(−
∞
,
3
A wklęsła gdy f"(x)<0
14 lut 12:33