matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
uprość ułamki
Monika:):
uprość ułamki w postaci
−12−
√
108
6
i
−12+
√
108
6
14 lut 11:01
niuans:
√
108
=
√
4*27
=2
√
27
−2−
1
3
√
27
i −2+
1
3
√
27
14 lut 11:03
Mila:
√
108
=
√
36*3
=6
√
3
i teraz uprościc.
14 lut 15:17